Bejaarden & Begeerte – Het Zuidelijk Toneel ism Stichting Nieuwe Helden

Zondag 20 december 2015
Locatie: De Banne/ De Rietwijker
Tijdstip: 15.45- 17.00
Entree: € 15
Met korting (Stadspas en Huisvuilpas): € 10
Dit programma is geselecteerd door We Are Public

Het Zuidelijk Toneel i.s.m. Stichting Nieuwe Helden
Bejaarden & Begeerte

Bejaarden & Begeerte is een reis door de tijd: over de twijfels en aarzelingen van vroeger, toen ‘het’ nog in het geheim moest voor de ouders, en over het gemis en verlangen van vandaag, nu ‘het’ in het geheim moet voor de kinderen.

Maandenlang spraken Lucas en Oscar met ouderen in het hele land over de liefde. Ze bezochten de mensen thuis, bij de bingo, in aanleunwoningen en verzorgingshuizen en overal was men even openhartig. Gesproken werd over de allereerste verliefdheid, het eindeloos dansen van de foxtrot, het gebrek aan voorlichting, de macht van de kerk en de ondergeschikte positie van de vrouw. Maar ook het heden kwam aan bod: hoe verandert de liefde als je ouder wordt? Kom je het verlies van je partner ooit te boven? En kan je opnieuw verliefd worden als tachtig bent?

Geïnspireerd door hun eigen opa’s, die op hoge leeftijd wederom verliefd raakten, presenteren de twee makers en hun zangeres (70+) dit bijzondere theaterproject over mensen die zich niet neerleggen bij hun leeftijd of het oordeel van de maatschappij. Bejaarden & Begeerte is een voorstelling voor oudere jongeren en jongere ouderen die prikkelt om lief te hebben, om te leven.

Na meer dan 150 speelbeurten in Nederland en België en ruim 12.000 oudere én jongere bezoekers zijn theatermaker Lucas De Man (1982) en schrijver Oscar Kocken (1983) nog steeds niet uitgepraat en uitgevraagd over liefde en verliefdheid vroeger en nu. Samen met hun zangeres (70+) touren ze opnieuw langs theaters en locaties met Bejaarden & Begeerte, een respectvolle, humoristische voorstelling over liefde op latere leeftijd.

“Door de transparante wisselwerking tussen bühne en zaal krijgt de voorstelling een open, los en plezierig karakter.”
(vier sterren) NRC Handelsblad

“Ik vind het fantastisch wat die vogels vertellen!”
Edwin Rutten bij Omroep Max

“Het leukste uitje in jaren!”
De heer Wright (80 jaar)

Meer informatie?
website Het Zuidelijk Toneel
website Stichting Nieuwe Helden

Fotografie: Willem Popelier