Blue Gorilla – Moha Project

Je kan dit wonderlijke duo al dagen voor Winters Binnen door heel Noord tegenkomen. Let vooral op rond het Buikslotermeerplein en in De Banne! De laatste dans van de week is op zondag 20 december om 17.00, op het plein voor De Rietwijker in De Banne.

BlueGorilla by Moha Project

Ergens in de straten van Amsterdam Noord kun je ineens een wonderbaarlijk dansduet tegenkomen: een gorilla en een danseres met blauw haar: BlueGorilla. De dag erop, op dezelfde tijd, zijn ze er weer.

Olivia Reschofsky en Alice Pons dansen op verrassende en ongebruikelijke locaties. Ze toerden bijvoorbeeld door Diemen, Osdorp, Bijlmer, Sloterdijk en in een wijk van Sao Paulo (Brazilië). Elke ochtend dansten ze ergens op straat. Ze maakten vrienden, buurtbewoners begonnen hen te herkennen en waagden zelf ook een dansje.

Alice Pons (fr) en Olivia Rechofsky (ho) zijn twee jonge choreografen gehuisvest in Amsterdam. Ze zijn beide afgestudeerd aan het SNDO (school for new dance development). In 2012 begonnen ze een samenwerkingsverband getiteld Moha. Moha (mos in het Hongaars) is een levend element dat overal groeit, op elke plek en onder elke omstandigheid, zelfs op de meest ongebruikelijke plaatsen. Dit is het uitgangspunt van hun inspiratie, ze creëren performances en projecten gebaseerd op de plek waar ze spelen, door gebruik te maken van sociale/ urban gewoonten en (on)mogelijkheden.

Meer informatie?
Website mohaproject

 

foto: Eduardo Verderame