Building Conversation – Lotte van den Berg en Daan ‘t Sas

Zondag 20 december 2015
Locatie: Vogelbuurt/ Muziekstraat
Tijdstip: 15:00 – ­ 20:00
Entree: € 22,50 (inclusief walking diner)
Met korting (Stadspas en Huisvuilpas): € 12,50 (inclusief walking diner)

Building Conversation : Een goed gesprek tussen tegenstanders
Lotte van den Berg en Daan ‘t Sas

Moet Noord blijven zoals het is, weer worden zoals het was, of radicaal veranderen? Tijdens Winters Binnen kan je zelf meedoen aan een goed gesprek tussen tegenstanders. Dit is een gesprek waarin conflict en verschil worden beschouwd als een bron van verandering en creativiteit.

Het is geinspireerd op de conflicttheorie van filosofe Chantal Mouffe, en de praktijk van de Maori uit Nieuw-Zeeland. In Building Conversation bevrijden Lotte van den Berg en beeldend kunstenaar Daan ’t Sas het theater van alle ‘alsof’ en maken ze het tot dat wat het is: een plek voor communicatie en samenkomst, een ruimte waarin conflict wordt getoond en doorlopen.

Het is aan de deelnemers om te beslissen waar we tijdens het gesprek op in gaan zoomen: de brug over het IJ, de grenzen van ons land, Zwarte Piet, yuppen in Noord… Wil je zelf een thema inbrengen, dan kan dat ook. Schrijf je in. Doe mee. Ben erbij.

‘Met haar werk doet Van den Berg een radicaal voorstel voor wat theater zou kunnen betekenen in onze huidige samenleving, namelijk het creëren van tussenruimtes, waar mensen elkaar ontmoeten en uitwisselingen plaatsvinden, waar het leven als activiteit benadrukt wordt, niet als iets waar je alleen maar van op afstand naar kijkt.’ Anoek Nuyens in de Theatermaker

Building Conversation is al op diverse plekken uitgevoerd waaronder Oerol (2014), Frascati (2014), Kortrijk Congé (2014) en Festival Boulevard (2014). Dit jaar was het project te gast in München bij de Kammerspiele, tijdens IMPULS in Dusseldorf bij het FFT, tijdens Festival Boulevard en bij de Rotterdamse Schouwburg. Met deze editie speciaal voor Winters Binnen bereidt Building Conversation zich voor op een langdurige worteling in Amsterdam-Noord.