Spannend Samen: Het Amsterdams Andalusisch Orkest & Marlies van Gangelen

Zondag 20 december 2015
Locatie: Vogelbuurt/Muziekstraat
Tijdstip: 14:00- 15:00
Entree: € 5
Met korting (Stadspas en Huisvuilpas): € 3,50
Dit programma is geselecteerd door We Are Public

In deze met smaak gekozen dubbelconcerten combineren onze muziekprogrammeurs twee muzikale acts die mooi samen gaan, en tegelijkertijd op een spannende manier van elkaar verschillen.

Het Amsterdams Andalusisch Orkest komt de Vogelbuurt verrijken met en zeer intiem optreden in een huiskamer.  Het orkest, bestaand uit jonge Amsterdamse muzikanten, verzorgt vaak in samenwerking met internationale topmuzikanten in Nederland en Marokko onvergetelijke optredens. Het orkest heeft verschillende Arab Andalus-repertoires waarvan ze er twee met ons zullen delen. De ‘Tarab’ geeft een indruk van het rijke klassieke repertoire. De ‘Chaabi’ richt zich meer op de volkstraditie.

Na verliefd te zijn geworden op de klanken van de hobo begon Marlies van Gangelen (27) op haar achtste met hoboles aan de muziekschool te Vleuten. In 2003 werd zij toegelaten tot de Academie voor Muzikaal Talent waar zij voor drie jaar een beurs ontving en les kreeg van hoboïst Ernest Rombout. Tijdens haar studie speelde zij onder andere bij het Nationaal Jeugd Orkest, het Jong Nederlands Blazers Ensemble en het Amsterdams Bach Consort. In deze periode reisde ze af naar China, Jordanië, Libanon en Thailand voor diverse projecten en tournees.

In de zomer van 2014 studeerde Marlies bij Guildhall School of Music and Drama London af met een compositie voor “deconstructed oboe”. De jury vond het afstudeerproject een “exceptionally beautiful idea”; de compositie werd als “sterk” beoordeeld. Recentelijk is Marlies als hoboïst bij het The Kyteman Orchestra gevraagd, vanaf de zomer 2015 speelt zij met dit orkest mee..