Man Down – Lost Project

Zondag 18 februari 2018
Let op: geen verzamellocatie.

Locatie: DeKerk
Volendammerweg 150

Tijdstip:  19.15 – 21.15
Entree: € 5 | € 3 met CJP-pas en speciale Stadspas actie: € 1

Man Down is een fysieke, muzikale en confronterende voorstelling over de man, gezien door de ogen van de vrouw.

Volwassen worden is niet makkelijk en daar zijn spelers Joshua, Guilermo, Arman, Robbie, Ziggy, Erwin, Ryan en Tim het levende bewijs van. In de samenleving van nu geven zowel de media maar ook familieleden de rol van de man vaak onvolledig weer. In Man Down gaan de acteurs in een afgesloten ruimte het gevecht aan met hun emoties, tonen zij de kwetsbaarheid van de man, overwinnen zij hun angsten en stappen ze letterlijk en figuurlijk uit hun comfort zone. Het publiek krijgt de ware man te zien, zonder de illusies, stereotypen en vooroordelen van de samenleving.

Wat betekent het om man te zijn anno nu? En hoe speelt cultuur en de manier waarop je bent opgevoed een rol in hoe je je eigen gender bekijkt?

Discussies over seksisme, streetharrasment, mensplaining, rape-culture en mannelijk privilege hebben de kijk op ‘de man’ in 10 jaar tijd veranderd.

De voorstelling is gebaseerd op de eigen verhalen en ervaringen van acht Lost Project-mannen met op de regisseursstoel Priscilla Vaudelle. Priscilla’s nieuwsgierigheid werd getriggerd door de verschillende mannen in haar leven: haar opa, haar vader, haar broer, haar man en haar toekomstige zoon. Dit resulteerde in een eerlijk stuk waarin zij en de acteurs samenwerken om een divers maar vooral reëel beeld van de man van vandaag weer te geven.

Regie Priscilla Vaudelle Spel Joshua Sabajo, Guilermo Hamel, Arman Tarhan, Robbie Wallin, Ziggy Knel, Erwin Kiene,Man Down – Lost Project ism Tolhuistuin

 


Koop  je kaarten online.

Sterk aan te raden als je verzekerd wilt zijn van een plaats!