Openingsprogramma: De Wijk & De Wereld

Vrijdag 16 februari 2018
festivalhart: Waterlandplein
Tijdstip: 20.00 – tot late uurtjes
Entree: € 5

Met Winters Binnen: De Wijk & De Wereld brengen we een fantastische openingsavond die symbool staat voor het hele festival. Presentator is Massih Hutak, die u kunt kennen van zijn boek, zijn muziek, zijn gesproken en geschreven columns, als leraar, als activist of als de kritisch-liefdevolle ambassadeur van Noord. Hij neemt u mee langs lokale verhalen en grensoverschrijdende geschiedenissen, met popmuziek uit de jaren ‘70 en hiphop van vandaag, met hele jonge makers en al lang bewezen talent, van de Banne naar een Turks ski-paradijs terug naar het Waterlandplein.

Zo speelt Titus Muizelaar met Amsterdam-Noord, m’n reet! een cabareteske theatersolo naar een bekende toneelklassieker over een ambitieuze Theatermaker die met een groot ego, veel liefde voor de kunst en een kritische blik op de samenleving is neergestreken in Noord.

Daarna presenteren theatermaakster Khadija Massaoudi en fotograaf Ahmet Polat een voorproefje van hun muzikale theatervoorstelling Zwarte Maan over de Afro-Turkse zangeres Esmeray, een grote popster in de jaren ‘70. Khadija onderzoekt onder andere de overeenkomsten die zij zelf heeft met deze artiest. Ahmet is al jaren bezig met het in beeld brengen van deze gemeenschap die lange tijd weinig zichtbaar was in eigen land.

Met Jedi Alvarez van de Dirty Sprite Gang hebben we jong talent uit Noord in huis. Deze ambitieuze muzikant gaat voorbij aan de grenzen van de hiphop en laat zich ook inspireren door reggae, rock, dancehall en nog veel meer. In het kader van ons programma Next Step Noord brengen we hem in contact met zijn grote voorbeelden, en van die inspirerende ontmoetingen doet hij ons muzikaal verslag.

We sluiten af met om 21:30 een feestje met DJ-duo Roos en Rosa, van RORO Productions.

Let op: geen pin aanwezig op deze locatie, dus neem contant geld mee!

Koop je kaarten online.
Sterk aan te raden als je verzekerd wilt zijn van een plaats!