SUPEROMA – BREI V

Zaterdag 19 december 2015
Locatie: De Banne/ Rietwijker
Tijdstip: Doorlopend 13:30- 17:00 (De Installatie)
17:00 – 17:30 De Toekomst van Superoma’s (Presentatie)
Entree: eigen bijdrage/donatiebox

Superoma’s – Een gebreide ode aan alle oma’s
Voor het nieuwe project van BREI gaat er weer iets bijzonders gebeuren. Theatermaker Anne Maike Mertens, vormgever Bibi Trompetter en schrijver Malou de Roy van Zuydewijn zijn in september 2015 samen met de breiclub een project gestart dat gaat over oma’s.

Voor de vierde keer op rij presenteert BREI, de breiclub van de Theaterstraat, zich op Winters Binnen. De foto-expositie SUPEROMA maakt deel uit van de jeugdvoorstelling SUPEROMA die in 2017 zal gaan spelen.

Wat is ‘oma’ zijn? Naast de SUPEROMA  foto’s die speciaal voor Winters Binnen worden SUPEROMA gaat over de speciale krachten die oma’s hebben. We vroegen de breidames naar hun onthuld zullen ook de verhalen van de oma’s van de breiers voor het publiek te zien zijn.

“Een oma houdt veel van kinderen van anderen. Een opa is een man-oma. Hij gaat met jongens wandelen en ze praten over vissen. Oma’s hoeven niets te doen, alleen er te zijn. Ze slaan geen stukken over als ze voorlezen. Iedereen zou een oma moeten hebben, voor als je geen televisie hebt. Want oma’s zijn de enige grote mensen die tijd hebben”.
– Danny (8 jaar)

BREI bestaat uit de breiers van de breiclub. Onder leiding van theatermaker Anne Maike Mertens en vormgever Bibi Trompetter breien vrouwen en mannen uit Amsterdam aan een groot breiwerk. De makers van BREI zijn met dit BREI-concept een onderzoek gestart naar een kunstvorm waarbij verschillende mensen gezamenlijk een professioneel kunstwerk creëren. De breiclub bestaat sinds 2012, en is na BREI I,II,III en De kat van iedereen, nog lang niet uitgebreid.

Meer informatie?
Website Brei