Vroege Vogels Muziek Route

 

Zondag 20 december 2015
Locatie: Vogelbuurt/Muziekstraat
Tijdstip: 10:30- 13:00 (LET OP: in het programmaboekje en Speelschema staat 11:30, het juiste tijdstip van aanvang is 10.30 uur!)
Entree: € 10
Met korting (Stadspas en Huisvuilpas): € 7,50

Adeline Salles (klassiek/viool), Harald Austbo (cello/hedendaagse jazz ) , Sans Frontières: Cyriaque & Djamal (reggae)

Zondagochtend kan je in de Vogelbuurt lekker wakker worden met de mooiste en spannendste muziek: klassiek, jazz en reggae. In  de Vogelbuurt ga  je op wereldreis met drie muzikale optredens die vanuit andere landen hun vleugels hebben uitgeslagen en zijn neergestreken in Amsterdam.

We beginnen de ochtend met de Franse fluitiste Adeline Salles, al jaren vaste bewoner van de Muziekstraat. Begeleid door klavecimbel speelt ze klassiek repertoire uit de barok.  Onder de naam Sans Frontières tokkelen Cyriaque Kouenou en Djamal de laatste slaap uit de ogen met hun zonnig swingende gitaren. Door deze heerlijke reggae rol je energiek de zondagmiddag in. Bovendien zingt Cyriaque als een echte verhalenverteller, waardoor je ook nog eens een flinke dosis inspiratie opdoet. Je kent deze muzikanten van verschillende formaties rondom het Amsterdamse vluchtelingencollectief We Are Here. Of misschien zag je ze al in de documentaire HOME door Ramon Gieling, eerder dit jaar uitgezonden door de HUMAN op NPO2. Harald Austbø speelt je definitief klaar wakker met cello en stem. Het is jazz, maar het is vooral improvisatie: verwacht van hem het onverwachte.

Vanaf 10:30 staan de croissantjes en de koffie voor je klaar in de Muziekstraat!

Meer informatie?
Documentaire