Winters Binnen in het Zonnehuis

Vrijdag 18 december 2015
Locatie: Tuindorp Oostzaan/Zonnehuis
Tijdstip: 20:00- 22:00
Entree: eigen bijdrage/donatiebox

Winters Binnen in het Zonnehuis
De opening vindt plaats in de meest charmante theaterzaal van Amsterdam-Noord. De hele avond wordt in goede banen geleid door Pieter Post: clown en comedy-artiest, slapstick-specialist, straattheatermaker en spreekstalmeester en trotse bewoner van het Zonneplein.

De officiële opening van het festival geschiedt door de stadsdeelvoorzitter, Coby van Berkum.  Daarna speelt Buurtsoap De Wasserette een exclusieve kerstspecial waarin alle personages de revue passeren die je kent uit cafe De Bult. Ook het Aubadekoor laat dan van zich horen.

Vervolgens gaan we in een vliegende vaart door het hele programma van Winters Binnen heen. De acteurs, zangers, muzikanten en dansers komen allemaal aan bod, zodat je na afloop precies weet waar je de rest van het weekend wil zijn. Heilige traditie van het festival is uiteraard de uitreiking van de Kerstbokaal, voor de mooist versierde tuin van Tuindorp Oostzaan, i.s.m. WOOTO. Dan brengt een aantal prachtige zangers de Noordballades: op de melodie van Hazes, De Munck, Sonneveld, Shaffy en Johnny Cash zingen ze over de misère van Noord.

Noordballades:
zang: Lamyn Belgaroui, Mario Elzinga, Yana Liza, Khadija Massaoudi en Rogier Schippers,
teksten: Lamyn Belgaroui, Massih Hutak, Malou de Roy van Zuydewijn, Annemarie Slotboom en Timen Jan Veenstra