Yasser Ballemans: Nieuw Licht

Vrijdag 16 februari 2018
festivalhart: Waterlandplein
Tijdstip: 19:00 – 19:40
Open inloop (en smelten van de kaarsen) vanaf 17:00 uur
Entree: gratis

Yasser Ballemans i.s.m zangcoach Yinske Silva en het Over het IJ Festival

Kom naar het Waterlandplein waar het verleden, de toekomst, de verschillen en de overeenkomsten symbolisch herdacht en gevierd worden in een grote samensmelt-actie. De afgelopen weken zijn oude kaarsen uit de buurt verzameld.

Tijdens Winters Binnen worden deze oude kaarsen samen met de bewoners en bezoekers omgesmolten tot nieuwe kaarsen. Hiervoor heeft Ballemans een speciale vuurtent met kampvuur gemaakt. Heeft u nog oude bijna opgebrande kaarsen liggen? Neem ze mee! Of lever ze in bij het Huis van de Wijk aan het Waterlandplein te Amsterdam.

Samen met bewoners van de Waterlandpleinbuurt brengt Yasser Ballemans licht en warmte in de winterse duisternis. Ballemans is geïnspireerd door de culturele diversiteit van deze wijk waar hij zelf woont en waar hij voor Over het IJ Festival onderzoek doet als WijkMaker. Daarbij is hij vooral geraakt door de verschillende verledens van zijn buurtgenoten, in contrast met een gezamenlijke maar nog onbekende toekomst, in een wijk waar al veel veranderd is en nog meer gaat veranderen.

Doneer je oude kaarsen voor Nieuw Licht
heb je nog oude kaarsen liggen die bijna opgebrand zijn? Of kaarsen die je toch niet meer gaat aansteken? Wij willen ze graag gebruiken voor een ‘samensmelt actie’ op 16 februari op het Waterlandplein.

Heeft u nog oude kaarsen liggen?
Lever ze in bij het Huis van de Wijk aan het Waterlandplein.

Of neem ze op vrijdag 16 februari tussen 17:00- 20:00 uur mee naar het kampvuur op het grasveld bij het Waterlandplein.

Koop je kaarten online.
Sterk aan te raden als je verzekerd wilt zijn van een plaats!